6 tips om de hitte door te komen

6 tips om de hitte door te komen

29 juli 2024  

Met de hoge temperaturen is het belangrijk dat u extra voor uzelf en anderen gaat zorgen. Met onderstaande adviezen beperkt u het risico op ernstige gezondheidsklachten:

1. Ga voorbeid de deur uit

Zorg dat u altijd voorbereid op pad gaat. Neem altijd voldoende water mee, bekijk de weersvoorspellingen en probeer de zon te vermijden met extreme hitte

2. Drink genoeg

Drink meer water dan normaal, Probeer op te letten met caffeïne en alcoholische dranken, deze drogen u sneller uit. Let ook op de kleur van uw urine, hoe donkerder de urine is, des te meer moet u drinken om uitdroging te voorkomen. 

3. Zorg voor verkoeling

Houd uzelf koel door middel van een pet of hoed. Zoek verfrissing op en draag lichtkleurende en losvallende kleding. Beperk sporten op het heetst van de dag. Dit is tussen 12.00 en 18.00. 

4. Houd uw woning koel

Houd uw woning koel door de gordijnen en ramen overdag dicht te houden, zodra het afkoelt kunt u de ramen en deuren open zetten. 

5. Hitte en medicijnen

Niet alle medicijnen kunnen goed tegen extreme hittes en kunnen extra gezondheidsklachten veroorzaken. Lees altijd goed de bijsluiter of neem contact op met uw apotheker. Zorg dat u een overzicht hebt van de medicijnen die u gebruikt, mocht er iets voorvallen kan een hulpverlener altijd de juiste hulp bieden.

6. Zorg ook voor anderen

Zijn er in uw omgeving mensen die extra hulp nodig hebben, ga dan wat extra langs. Hebt  uzelf extra hulp nodig, vraag dit dan ook in uw omgeving.

Bron: Thuisarts.nl

Bekijk deze video over wat u tegen hitte kunt doen